Palm Parkies Liptease
Palm Parkies Liptease Foto: Perry Roovers/SQ Vision

'Planet Disco' als extra sfeermaker op Palm Parkies

Door: Guus Arnouts Cultuur

BREDA - Palm Parkies breidt deze editie uit met een nieuwe 'zone'.  De toevoeging aan het festivalterrein heeft als themanaam 'Planet Disco'. Met dit concept hoopt de organisatie ook de mensen op de grasvelden die wat verder van het podium zitten meer bij het feestje te betrekken. 

Het gaat om een samenwerking tussen Palm Parkies en Bakfiets Soundsystem, een Bredaas dj platform. Onder de naam Planet Disco zorgt de organisatie voor sfeer op iedere dinsdag, inclusief een gezellige aankleding.

Volgens de organisatie is Planet Disco een toevoeging waar al jarenlang om gevraagd wordt: "'Muziek, leuke aankleding en de mogelijkheid om een drankje te bestellen elders in het park is iets waar we zelf en veel mensen om ons heen al lang behoefte aan hebben op de zonnige dinsdagen in de zomer", aldus Billy Zomerdijk van Planet Disco. "Waar veel mensen nu verspreid door het park met een groepje op een kleedje zitten hopen we hier een bijkomende ontmoetingsplek te creëren met goede, dansbare muziek." Het geluid staat volgens Parkies zo afgesteld dat mensen even verderop geen last hebben van Planet Disco, de buren evenmin.

Afterparkies
Op dinsdagen gaat na 23.00 uur het dak eraf bij Club Spock tijdens de officiële afterparty van Palm Parkies: Afterparkies. Eerdere afterparties gebeurden al op verschillende plekken in de stad, maar een officieel samenwerking was er nog niet eerder. "Die is nu gevonden", meldt Zomerdijk. Overigens hebben ook andere kroegen officieuze afterparty's.

Dit jaar staan het podium en de bar bij de fontein en het rode bruggetje in Park Valkenberg. Palm Parkies begint aanstaande dinsdag met Pater Moeskroen. De komende weken volgen bands en acts hen op.