Iris Hagel won samen met Juul Lit de atelierprijs.
Iris Hagel won samen met Juul Lit de atelierprijs. Foto: Robert Glas

Atelierprijs voor Iris Hagel en Juul Lit

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - Iris Hagel en Juul Lit, studenten Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp van St Joost hebben de atelierprijs in gekregen. Daarmee mag het duo een jaar lang gebruik maken van een gastatelier bij Electron om hun startende beroepspraktijk verder invulling te geven.

De studenten ontvingen de prijs uit handen van Marianne de Bie, wethouder van Cultuur van de gemeente Breda. C-section, The Musical, een collectief van studenten Beeldende Kunst aan AKV|St.Joost in Breda, kreeg tijdens de examenceremonie de St. Joostpenning ontvangen. De groep krijgt een geldbedrag van €2500.

C-Section, The Musical is gekozen uit een totaal van zeven genomineerden. De kandidaten voor de prijs zijn genomineerd door externe deskundigen tijdens het eindexamen. Naast C-Section waren genomineerd: Elmarye Aaij en Iris van der Meule van Illustratie|Animatie, Joris Verleg van Film en Debbie Schoone van Fotografie, Wikke Andeweg en Iris Hagel van Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Femke den Boer, directeur van de kunstacademie AKV|St.Joost, en twee gerenommeerde deskundigen op het gebied van beeldende kunst en vormgeving: Geertje Jacobs, hoofd Collectie, Presentatie en Educatie van Het Noordbrabants Museum en Eva Roolker, coördinator Vormgeving Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.