Het regenboogpad in het Valkenberg.
Het regenboogpad in het Valkenberg. Foto: Henk Voermans

Regenboogzebrapad klaar voor gebruik in park Valkenberg

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - Het regenboogpad dat dinsdag al door initiatiefnemers en politici werd gevormd als teken voor aanleg, ligt inmiddels te schitteren in het Valkenberg. Het meterslange kleurrijke schilderwerk is nauwelijks te missen in het park. Wie van het Kasteelplein naar het station loopt en andersom kan het nauwelijks missen.

Eline Kouwenberg, woordvoerster van Bo, een organisatie die zich inzet voor diversiteit, verwees dinsdag bij de aankondiging van de aanleg naar het park. "Wij zien het park als het kloppende hart van Breda. Het is het  episch centrum van de cultuur van Breda. Deze laan zien we als de levensader van deze stad."

De regenboogvlag vertegenwoordigt iedereen van de LHBTI+-gemeenschap, stelde Kouwenberg. "Maar deze vlag vertegenwoordigt iedereen en is het symbool van diversiteit en inclusiviteit."  

"We hopen dat dit pad positieve effecten zal hebben. Dat het misschien gesprekken zal starten, bijvoorbeeld tijdens Palm Parkies of dat het bij zal leren aan de toekomst, als kinderen op deze plek gaan dansen en aan hun papa en mama gaan vragen wat dit is."

  

Het regenboogpad in aanleg het Valkenberg.