Breda Live 2018 in opbouw.
Breda Live 2018 in opbouw. Foto: Wijnand Nijs

Breda Live 2018: ‘Toiletten en foodarea verbeterd’

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - Elk jaar probeert Breda Live het evenement naar een hoger plan te tillen, vertelt organisator Magchiel Koekkoek van BOD Events. “Na elke editie hebben we een hele lijst aan verbeterpunten.”

Niet alle punten zijn meteen duidelijk voor de bezoekers. “Maar een was wel helder: de toiletten. Die stonken vreselijk. Waardoor dat kwam is nog steeds niet helemaal helder. Daarom hebben we dat dit jaar ook anders gedaan, de Dixies zijn aangesloten op het riool.”

Maar er verandert dit jaar mee, vertelt hij. “We hebben nog meer geïnvesteerd in aankleding, met name rond de foodarea en op het VIP-deck en het Sky-gedeelte en de plekken waar je lekker kunt zitten. Het foodaanbod is sowieso ook weer mooi. Dat blijft met allemaal regionale partijen, mensen willen echt goed eten, naast de frietjes.”

“Het geluid moet echt beter zijn, op elke plek moet het goed zijn. En ook dat het niet tussen de artiesten verschilt, wat vaak wel een probleem bleek te zijn omdat elke artiest zijn eigen geluidsman meebracht.”

Hot item: toegankelijkheid. “Wij hadden denk ik als een van de eersten een minder-validendek, daar kunnen bezoekers met een begeleider voor dezelfde prijs als veldkaart een kaartje kopen. Ook bij de toiletten zijn toegankelijk, het terrein is ook in ons voordeel doordat het verhard is. Je kunt overal komen."

Breda Live begint vrijdagmiddag met een optreden van Ronnie Flex.

Breda Live 2018 in opbouw.
Breda Live 2018 in opbouw.
Breda Live 2018 in opbouw.