Afbeelding
Foto: NAC Breda

Recordjacht NAC geslaagd: op naar de eerste wedstrijd

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - NAC heeft nog voor het seizoen is begonnen een nieuw record te pakken. Komend seizoen heeft NAC meer seizoenkaarthouders dan het ooit. De teller staat op nu op ruim 15.400. Dat betekent volgens NAC dat er zelfs nog ruimte is om het record aan te scherpen.

De verkoop van seizoenkaarten loopt, zolang het niet uitverkocht is, tot de eerste thuiswedstrijd van NAC: op zaterdag 18 augustus tegen De Graafschap.

Dat het record, dat in de seizoenen 2009/2010 en 2010/2011 werd gevestigd (15.300) sneuvelt is geen verrassing. “Al de hele zomer ligt het verkooptempo vele malen hoger dan normaal. Na de verlengperiode en het bellen van de schaduwlijst, waren al iets meer dan 15.000 seizoenkaarten verkocht”, meldt NAC. De afgelopen weken kwamen daar nog een paar honderd kaarten bij.

Beschikbaarheid

Alleen op de Eretribune (F1, F2, F3, F8 en F9) zijn nog enkele losse seizoenkaarten beschikbaar. In de rest van het Rat Verlegh Stadion is geen seizoenkaart meer te krijgen. NAC houdt voor verschillende tribunes kaarten achter de hand voor de losse verkoop per wedstrijd.

Het record zou gaandeweg het seizoen nog kunnen worden aangescherpt tot ruim boven de 16.000. NAC heeft plannen in de kast liggen voor plaatsing van tribunes voor 900 supporters aan de lange zijde. Die plannen moeten na enkele thuiswedstrijden concreet worden, afhankelijk van de belangstelling. NAC wil niet met lege plekken op de tribunes spelen. De extra stoeltjes komen er daarom pas als de fans op de wachtlijst ook op die plaats willen.

NAC speelt zaterdag op Sportpark De Schietberg in Made om 17.00 uur tegen Madese Boys.