Afbeelding

Man verzet zich tegen arrestatie; Agenten gebruiken pepperspray

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Een 30-jarige Bredanaar is aangehouden in de wijk Tuinzigt. De man wordt ervan verdacht zijn partner te hebben mishandeld. 

Omstreeks 22.40 uur ontving de meldkamer een melding van een vechtpartij aan de Heemskerkstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen stonden er ongeveer tien mensen op straat. Een vrouw lag op de grond. Deze vrouw zou een ruzie tussen een man en een vrouw hebben proberen te sussen en was daarbij onwel geworden.

Een ambulance kwam ter plaatse om de vrouw te onderzoeken. De vrouw is ter plaatse behandeld en hoefde ze niet meer naar het ziekenhuis.

Uit getuigenverklaringen bleek dat een man zijn partner had mishandeld. De vrouw wilde hier geen aangifte van doen. Ze wisten de verdachte uit eindelijk op te sporen in zijn woning. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Agenten gebruikten daarom pepperspray om hem onder controle te krijgen. De man wist de woning uit te vluchten, maar kon uiteindelijk in de brandgang achter het huis worden aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij is meegenomen naar het politiebureau.