Afbeelding
Foto: Henk Ketelaar
fotoalbum

Wielerronde Prinsenbeek met zwier afgesloten

Door: Bregje Kop Algemeen

PRINSENBEEK – De jaarlijkse wielerwedstrijd van het Wieler Comité Prinsenbeek wordt altijd met een Prominentenkoers afgesloten. Nadat de amateurwielrenners zich in het zweet hadden gewerkt voor het binnenhalen van de vele premies en natuurlijk de eindzege kwamen de prominenten van het dorp op parcours.

Ondanks de voetbalwedstrijd om het wereldkampioenschap tussen België en Brazilië stroomden de toeschouwers toe. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd maakten de prominenten hun opwachting om eenieder op zijn eigen manier te koersen. Zo'n 68 deelnemers (18 vrouwen en 50 mannen) stonden met zichtbaar plezier aan de start. Veel hadden zich uitgedost in allerlei (club)versieringen om te laten zien waarom zij als 'prominent' waren gevraagd mee te doen.

Na uitleg van de spelregels vertrokken de prominenten voor een geneutraliseerde eerste ronde. Dat onder aanvoering van de niet dorpeling maar wel wethouder sportzaken, Daan Quaars. Voor het publiek een mooie gelegenheid om het bonte gezelschap op z'n gemak te bekijken en/of aan te moedigen. Voor de deelnemers om zich als prominent dorpeling van een stichting, vereniging of anderszins te presenteren.

Met het ingaan van de tweede ronde schoot Quaars de wedstrijd, waarin ook nog eens premies te verdienen waren, weg. In de daaropvolgende ronde ontstond er al een scheiding tussen de ludieke en sportieve deelnemers. De sportieve maakten er onderling een wedstrijd van, de rest reed met plezier de zijn rondjes. Dit tot genoegen van de fans die hier en daar langs het parcours stonden. Na de verplichte zeven ronden van 1,5 km stond het zweet niet alleen bij de hardrijders op het voorhoofd maar ook bij de ludieke rijders. Zo ook bij Ad Nuiten, penningmeester van toneelvereniging Cameleon die voor deze gelegenheid als pater meefietste. "Ondanks het late uur is het toch nog erg warm. Ik heb in mijn eigen tempo gefietst, daarom viel het wel mee. Dit is voor de tweede keer dat ik meedoe en vind het leuk initiatief van het wielercomité."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding