Logo bredavandaag.nl
Hardwell sluit spetterend af.
Hardwell sluit spetterend af. (Foto: Vinnie de Laat)

Hardwell sluit Breda Live af: twee dagen Bredaas feestje

BREDA - Breda Live zit er weer op de 10e editie werd gekenmerkt door prachtig weer en een serie optredens van Nederlandse topartiesten. De zaterdag was haast traditiegetrouw voor Hardwell. Hij genoot ontspannen van het feestje in zijn stad. "Het is mooi om aan zoveel vrienden en bekenden te laten zien wat we met ons team in huis hebben", vertelde hij kort voor zijn optreden.


De zaterdag kende verschillende verrassingsacts. Gepland waren de Rotterdamse rapgroep Broederliefde, Wolter Kroes en de Venga Boys. De Rotterdammer deden zaterdagmiddag op op de Jupiler Stage van Breda Live een duit in het zakje met hun meeslepende beats. Op het hoofdpodium was Martijn Fischer de verrassing. Hij verving André Hazes junior, die zijn optreden op doktersadvies moest afzeggen. André zou oververmoeid zijn. Martijn Fischer speelde jarenlang zijn vader in de musical 'Hij gelooft in mij'. "Ik speelde 550 fokking keer die ouwe in de musical", lachte Fischer. "Ja, dat durf ik te zeggen." Fischer kreeg Breda goed mee. Zij gelooft in mij, bloed, zweet en tranen. Het was alsof Hazes voor je staat. 

"Het was woensdag even stressen toen Hazes zich afmeldde", vertelt Ellen Hendrikx van BOD Events. "Iemand uit de crew had Martijn ooit gezien en zei: hem moet je hebben. Dat bleek een schot in de roos." De Vengaboys waren wel gepland als  surprise act op de Jupiler Stage. Het hele Chasséveld kreeg de vakantiestemming erin: hey, we're going to Ibiza. Het rijk gekleurd verklede viertal bracht de hits uit het verleden vol enthousiasme. 

Chef's Special maakt Breda Live. De band heeft weleens eerder opgetreden op het Chasséveld, namelijk tijdens 538Koningsdag en in 2015 ook al eens op Breda Live.  De mannen zitten midden in het festivalseizoen, en genieten daar zichtbaar van. Niet iedereen kent alle nummers maar het enthousiasme van zanger Joshua werkt aanstekelijk. Met 'In Your Arms' zingt het merendeel van de aanwezigen mee.

Kensington is de headliner van het begin van de avond. Inmiddels uitgegroeid tot Nederlandse stadionact knalt de band de ene na de andere hit over het Chasséveld. De kenmerkende raspende stem van Eloi Youssef laat niks aan duidelijkheid te wensen over. 
Na een intermezzo van Coen en Sander, die wederom het Chasséveld met de Snollebollekes van links naar rechts laten hoppen, was het de beurt aan Hardwell. De Bredase dj had er zichtbaar zin in. Een blikje Jupiler bij de hand zette hij vol passie het Chasséveld in vuur en vlam. 
(meer fotos volgen)


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief