Afbeelding
Foto: Dorpsplatform Prinsenbeek

Beek Vooruit en HCP tappen uit hetzelfde vaatje: Samenwerking smaakt naar meer

Door: Guus Arnouts Sport en vereniging

PRINSENBEEK - Voetbalclub Beek Vooruit en HCP tekenden afgelopen zaterdag gezamenlijk een nieuwe overeenkomst met brouwerij Haacht en de Beekse drankenhandel De Parel.

Door samen drank in te kopen hebben beide sportclubs een speciale korting verkregen, wat leidt tot ruimere financiën. En met dat geld kunnen weer activiteiten binnen de club worden georganiseerd, dat melden beide verenigingen en Dorpsplatform Prinsenbeek. 

Samenwerking
Het proces om tot de samenwerking te komen, is namelijk een initiatief van Dorpsplatform Prinsenbeek. De basis ligt bij Prinsenbeek Begroot, waar eerder zo’n duizend Bekenaren het belang van het lokale verenigingsleven onderstreepten. Sportclubs kijken voor het project niet alleen naar de gemeente voor hulp, maar vonden zelf een manier om te bezuinigen op de kosten. Het Dorpsplatform laat weten dat het blij is dat beide sportclubs voor een lokale onderneming hebben gekozen.

Nieuw bier
Dat betekent nieuw bier langs de Beekse sportvelden; door het nieuwe contract vloeit straks onder andere Primus, Tongerlo en Leeuw uit de tap of fles.