Afbeelding
Foto: Guus Arnouts

Tour du Jour is geland in Breda

Door: Guus Arnouts Sport

BREDA - Zaterdag startte de eerste uitzending van het RTL-programma Tour de Jour live vanuit restaurant Binnen Breda. In de voormalige vishal aan de Haven schuiven sporters, bekende Nederlanders en andere gasten aan voor de dagelijkse nabeschouwing op de touretappe van die dag en een vooruitblik op de komende dag.


Overdag is het nog vrij kalm rondom de Haven waar bij Binnen Breda live de touretappe te volgen is, maar 's avonds vullen talloze wielrenliefhebbers, terraszitters of nieuwsgierigen zich rond het podium. Dit jaar zonder presentator Wilfred Genee, maar met Bart Nolles die dan wél weer vergezeld wordt door Michael Boogerd. Voor Sander Vermunt, eigenaar van Binnen Breda, viel het startweekend alles mee. "We hebben een goede zaterdag gedraaid. Je merkt dat de ervaring toch ook mee gaat tellen." Zo wijst hij onder andere op wat technische problemen die er vorig jaar waren met de bar. "Daar hadden we onwijs veel problemen mee met de techniek. De bar trok het aantal gasten gewoon niet." Maar deze kinderziektes waren dit jaar volgens hem niet aan de orde. Het tourfeest kan wat hem betreft helemaal losbarsten. 

Terug in Nederland
Afgelopen seizoen streek het programma voor het eerst neer in Nederland, nadat de hele karavaan eerder achter de Ronde van Frankrijk aan reisde. De stad Breda kwam tijdens de uitzendingen ook geregeld in beeld, geheel in stijl van de etappeverslagen, die wedstrijdbeelden combineren met plaatjes van het Franse landschap.  Tour du Jour is iedere dag te zien tot zondag 29 juli. De uitzending is te volgen op RTL7, maar ook op het het terras rond de voormalige vishal. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding