Logo bredavandaag.nl
Foto: NHTV Breda

Ontwikkelingen nieuwe huisvesting NHTV verlopen gestaag

BREDA - Begin juli presenteerde NHTV de nieuwe inrichting van Ocean Building op de nieuwe schoolgebouw in het oude klooster aan de Mgr. Hopmansstraat. Volgens de NHTV verloopt de verdere renovatie en nieuwbouw in ieder geval gestaag, zodat de eerste studenten al kunnen beginnen in een nieuwe studieomgeving.


De NHTV steekt het komende collegejaar een straat over waar de studenten van de opleidingen Tourism en Hotel & Facility de eersten zijn die hun intrek nemen in het klooster of Horizon-gebouw, de voormalige mavo. De andere opleidingen steken de volgende zomer over, als het tweede deel van de campus gereed is. Het nieuwe deel waar in 2019 de opleiding Leisure komt is omgedoopt tot de Ocean Building. Rond 2020 hoopt de onderwijsinstelling helemaal verhuisd te zijn. 

Trots
Tim van Leeuwen laat namens de NHTV weten erg trots te zijn op de huidige stand van zaken en ontwikkeling. "De verschillende campussen krijgen de unieke look en feel die bij de opleiding hoort", vertelt hij. "De ruimtes worden natuurlijk gedeeld door de verschillende opleidingen, maar herkenbare details zie je zeker terug. Cockpits, wanddecoraties of speciale restaurantinrichtingen bijvoorbeeld, geïnspireerd op de eetkraampjes die je ook in een Foodhall aantreft." Het is volgens Van Leeuwen nog wel even een grote chaos deze vakantie, maar de de hogeschool hoopt alles in september gereed te hebben. In augustus nemen de docenten al hun intrek in de nieuwe campus. Tijdens de zomerperiode werkt de opleiding om het kloostergebouw klaar te hebben voor de start van het nieuwe collegejaar. Na de zomer wordt gestart met de verbouw van het huidige hoofdgebouw, de Frontier Building.

Verbinding
Momenteel zitten verschillende onderdelen van de NHTV verspreid over de stad. Met de komst van een nieuw gebouw, kunnen alle opleidingen op één plek ondergebracht worden. Ook komt er een centrale ontmoetingsplek waar een belangrijk deel van de gemeenschappelijke activiteiten plaatsvindt, omdat kennisontwikkeling en onderwijs nu eenmaal vakgebied en academie overstijgen, aldus de opleiding.

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief