Afbeelding
Foto: Peter Visser

Paolo Fernandes ook volgend seizoen bij NAC

Door: Manoek Lambregts Sport

BREDA – De Spaanse voetballer Paolo Fernandes blijft ook aankomend seizoen bij NAC in het team. De 19-jarige aanvaller wordt gehuurd van Manchester City.

Afgelopen seizoen is het eerste dat Fernandes volledig heeft meegedraaid op het hoogste niveau. "Hij heeft hard moeten werken voor een plek in het elftal", zegt technisch directeur Hans Smulders. "Dat heeft ervoor gezorgd dat hij grote stappen heeft gezet. Het is een zeer talentvolle speler die met zijn aanvallende impulsen een waardige toevoeging is."

Fernandes zelf is ook blij met dit nieuws. "Ik wil hier proberen om het verschil te maken. Vorig jaar ging het richting het einde van het seizoen steeds beter en ik hoop dit door te trekken naar het komende seizoen. Toen ik hier wegging aan het einde van het afgelopen seizoen, had ik gelijk het gevoel dat ik terug moest komen. Zeker ook omdat ik iedereen hier nu ken, erg fijne mensen, en natuurlijk voor mijn ploeggenoten. Ik ga dit seizoen weer alles geven."

Afgelopen zomer kwam de Spanjaard voor het eerst naar Breda, waar hij 25 keer speelde. Tweemaal heeft hij gescoord, waarvan één keer in de laatste thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Achter deze prestaties zit al een heel sport- en leertraject. Fernandes begon zijn voetbalarrière bij UD Balsas Picarral in zijn Spaanse geboorteplaats Zaragoza. Hij kwam al gauw bij de jeugdopleiding van Real Zaragoza terecht. Zijn talent trekt vanaf hier de grenzen over. In 2013, als hij 15 jaar is, gaat de speler naar de jeugdopleiding van Manchester City. Twee seizoenen later wordt hij toegevoegd aan het EDS-team van de Citizens, het beloftenteam voor jonge talenten.