Teckel
Teckel Foto: Pixabay

High-tea'en met je teckel? Moet kunnen!

Door: Manoek Lambregts Cultuur

BREDA - Teckelbaasjes opgelet! Café Sam Sam opent op 2 september zijn deuren voor teckels en ontvangt de viervoeters met onder andere puppichino’s, hondengebak en teckelbier.

En allemaal biologisch en hondvriendelijk, natuurlijk. “De puppichino’s maken we zonder koffie”, zegt café-eigenaresse Daan van Oosterhout. “Het is dus gewoon opgeschuimde melk”, lacht ze. “En het teckelbier is voor mensen, maar we hebben ook een biertje voor de honden.”

Daarnaast zorgt Van Oosterhout voor taart en snoep die de viervoeters mogen hebben. “Ik houd het allemaal biologisch”, zegt ze. Ze wil niet dat de dieren iets verkeerds binnenkrijgen. Ook komt een fotograaf langs die je hond op de foto kan zetten, regelt Van Oosterhout een karikatuurtekenaar en wil ze bedrijfjes uitnodigen die zelfgemaakte hondenartikelen maken. Misschien komt er zelfs een teckelrace. “Dat lijkt me hilarisch”, zegt Van Oosterhout. “Teckels luisteren helemaal niet!”

Wienerfest
Van Oosterhout organiseert deze Teckel Take Over omdat ze zelf helemaal gek is van de worsthondjes en per toeval tegen een soortgelijk evenement aanliep. “Ik heb twee teckels en zag op vakantie in Canada dat ze daar dit soort Take Overs bij een jaarlijks Wienerfest hebben. We waren er niet op de dag dat het evenement was, dus organiseer ik het zelf.”

En wat gebeurt er als je met een border collie aankomt? “Die wordt opgevreten door alle teckels!”, grapt Van Oosterhout. “Grote honden zijn welkom op het terras, zolang ze geen kleine hondjes lastigvallen.”