Logo bredavandaag.nl
Foto: Rijksvastgoedbedrijf

Is het een nieuwe arena? Een zwembad zonder dak? Nee, het is de Koepel!

BREDA - De oude koepelgevangenis wordt nog altijd te koop aangeboden door het Rijksvastgoedbedrijf. Om aan de toekomstige koper te laten zien wat er zoal met de locatie en het gebouw kan gaan gebeuren, maakte de architect wat aardige tekeningetjes. Waarvan enkele zonder het karakteristieke dak. Wordt het een Bredaas Colosseum of toch een winkelcentrum?


Koepelliefhebbers: Niet getreurd, het stadsicoon van Breda gaat echt niet verdwijnen. "We hopen vooral mensen te inspireren met deze tekeningen", laat een woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf geruststellend weten. "Het dak gaat er voorlopig niet af. De architect maakte deze tekeningen zodat de multifunctionaliteit van de oude gevangenis beter in beeld komt." Het blijft volgens haar een zaak aan de nieuwe eigenaren wat ermee gaat gebeuren. "Wij zetten hem alleen in de verkoop. Wat er wél met de koepel gaat gebeuren is aan de eigenaars en de gemeente Breda." 

Bijzondere plannen
Tja, zo'n groot oppervlakte. Wat kun je daarmee? Op de website van het Rijksvastgoedbedrijf valt te lezen dat het Rijk de Koepel in ieder geval in zijn geheel wil verkopen. Dus inclusief alle bijgebouwen en aanliggende gronden. Het is volgens de website niet bekend wat de uiteindelijke bestemming zal worden. Shoppen? Eten of drinken? Wie weet een nieuw onderkomen voor NAC Breda? Dat is allemaal een zaak voor de gemeente Breda, die in overleg met het Rijksvastgoedbedrijf de loop van het verkoopproces bepaalt. 

Via de website Biedboek.nl zijn meer overzichtsfoto's te zien van concepten voor de verbouwing. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief