Speelweide Mastbos
Speelweide Mastbos Foto: Olivier Zwolsman

Wandelroute Mastbos één van de mooiste boswachterspaden van Nederland

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - De boswachters van Staatsbosbeheer hebben de wandelroute van het Mastbos geselecteerd als een van de mooiste boswachterspaden van Nederland. 

In totaal zijn er 35 wandelingen kriskras door Nederland geselecteerd. Volgens de boswachters zijn er in Nederland vijf routes zeer geschikt om deze zomer te wandelen. De Belevingsroute van 6,8 kilometer in het Mastbos hoort daar ook bij. Naast het Mastbos zijn Balloërveld in de Drentsche Aa (9 kilometer), de Venneroute in Heeze-Leende (5,1 kilometer), Kootwijk op de Veluwe (16 kilometer)) en de Grebbelinie in Renswoude (15 kilometer) geselecteerd. 

Afwisselende wandeling
''Het rondje door het bos gaat langs eeuwenoude lanen en een vlonderpad over de heide. Ook zijn er cultuurhistorisch interessante elementen te zien, zoals een houtvijver die is gegraven om boomstammen mee te verduurzamen. Het is een afwisselende wandeling, die het beste beeld van het bos geeft", laat Bredase Boswachter Floris Hoefakker weten.

De boswachterspaden zijn onder andere geselecteerd op lengte, seizoen en gelegenheid. De wandelaar moet hierdoor op het juiste moment op de meeste bijzondere plekjes komen. 

De boswachterspaden zijn vanaf vandaag gratis te downloaden via www.staatsbosbeheer.nl/boswachterspaden.