Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Breda Drijft the day after: 'Goed geslaagd verjaardagsfeestje'

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De laatste bootjes worden maandagochtend uit de Singel gevist. De organisatie van Breda Drijft is blij. "Dit was een goed geslaagd verjaardagsfeestje."

Het vijf jarige jubileum van Breda Drijft was een groot succes. "Het weer was mooi en het was druk", zegt Thibaud van der Steen, organisator van Breda Drijft. "Het is precies verlopen zoals gehoopt. Nog mooier eigenlijk."

Het publiek en de organisatie werden zondagmiddag verrast door de komst van Hardwell. "We wisten zelf ook niet dat Hardwell zou komen", vertelt van der Steen. "Hij kwam zijn vriend Bizzey, waar hij een nummer mee heeft gemaakt, opzoeken." Bizzey was geboekt om een uur te komen draaien op Breda Drijft. "Uiteindelijk is hij er meer dan anderhalf uur geweest", zegt van der Steen. "Bizzey vertelde dat hij dit evenement heel bijzonder vond om mee te maken. Ook liet hij weten dat hij over drie weken even langskomt bij Utrecht Drijft als hij een gaatje kon vinden", vertelt van der Steen. "Dat is voor ons een heel mooi compliment, natuurlijk."

Drukte
Niet alleen op het water was het zondagmiddag druk, ook langs de hekken op de kade stonden er groepen mensen te kijken naar de dobberen felgekleurde bootjes. "Ik vind het moeilijk om een schatting te maken, maar ik denk dat er toch zeker zo'n drieduizend unieke bezoekers langs de reling hebben staan kijken."

Maar niet alles verliep geheel vlekkeloos. Maandagochtend werden er op verschillende plekken in Breda achtergelaten opblaasbootjes gevonden. "We hebben goed aangegeven waar de feestgangers hun bootjes konden laten", vertelt van der Steen. "We proberen onze bezoekers op te voeden, maar dat lukt niet altijd", vertelt de organisator lachend. "Twintig man is intussen bezig met het opruimen van de laatste bootjes. Morgen gaan we daar ook nog meer verder en dan is de hele Singel schoon gevist."

En door
Als de organisatie bekomen is van deze succesvolle editie, gaan ze weer aan de slag voor volgend jaar. "Buiten het plannen van Breda Drijft 2019, zijn we ook bezig met een editie in Utrecht", vertelt van der Steen. "Over drie weken vindt op de Catharijne Singel Utrecht Drijft plaats. De kaartverkoop hiervan gaat extreem goed." De productie in Utrecht verwacht tussen de 1250 en 2250 dobberaars. "Het zou heel leuk zijn als we er ieder jaar een of twee steden erbij kunnen pakken", zegt van der Steen. "We zijn echt een groot evenement geworden. Er zijn steeds een hoop uitdagingen, maar uiteindelijk is het het allemaal dubbel en dwars waard."