Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs

Rai Vloet verlaat NAC en vertrekt naar Zwitsers FC Chiasso

Door: Guus Arnouts NAC

BREDA - Middenvelder Rai Vloet (23) gaat naar het Zwitserse FC Chiasso, dat laat NAC vandaag weten. De middenvelder tekende onlangs het contract met de club uit Zwitersland en verlaat direct Breda.

Vloet was een nieuwe aanwinst van PSV, afgelopen seizoen maakte de middenvelder zijn opwachting bij NAC. Hij liet volgens de club een goede indruk achter en veroverde al snel een basisplaats. Hij bleef het gehele seizoen een vaste waarde voor het elftal van trainer Stijn Vreven. In totaal speelde Vloet in het afgelopen seizoen 31 competitiewedstrijden en wist hij vier keer te scoren.

Ontwikkelen
Vloet bedankt in het bericht alles en iedereen die betrokken is bij NAC en wenst de Bredanaars veel succes aankomend seizoen. "In het buitenland spelen is iets waar ik altijd van heb gedroomd en daarom heb ik besloten om in te gaan op deze aanbieding", besluit Vloet.

Technisch directeur Hans Smulders laat in een verklaring vanuit NAC weten dat hij het afscheid wel betreurt, maar Vloet ook de ruimte geeft. "Als een speler dat gevoel heeft willen wij altijd meedenken om de persoonlijke ambities waar te maken en FC Chiasso wilde aan onze voorwaarden voldoen. Daarmee is Rai een voorbeeld van een speler die wij binnenhalen, verder ontwikkelen en vervolgens voor een goede transfersom verkopen. Wij wensen Rai heel veel succes bij zijn nieuwe club", aldus Smulders.