Afbeelding

Distinguished en Ython (BE)

vrijdag 3 augustus 2018 22:00 tot zaterdag 4 augustus 1:00

Op vrijdag 3 augustus 2018 kan het publiek weer flink uit zijn en/of haar dak gaan tijdens een nieuwe, en lekkere harde editie van Friday On The Rocks. Deze eerste vrijdag van de nieuwe maand staat het Belgische Ython samen met het Nederlandse Distinguished op het podium van het enige en echte rockcafé. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Distinguished speelt instrumetal, dit is de instrumentale variant van metal band die zich vooral focust op het subgenre djent, maar heeft ook jazz en postrock invloeden. Djent is overigens een subgenre van de progressieve metal. Het woord djent is een onomatopee voor het typerende high-gain, distorted palm-muted gitaargeluid dat bands zoals Meshuggah gebruiken. Een onomatopee is dan weer een woord, dat fonetisch het geluid dat het beschrijft nabootst of suggereert. De band bestaat uit gitaristen Bränn Danker, Louis Habraken en Roy de Waard, bassist Stijn Eversdijk en drummer Damian de Muijnck. In 2017 won Distinguished de bandwedstrijd RegioRuis en stonden ze onder andere op het festival Anywave en in het voorprogramma van Uneven Structure en The Charm The Fury. Op dit moment is Distinguished druk bezig met het opnemen van een debuut ep en hoopt deze binnenkort uit te kunnen brengen. Live staat Distinguished garant voor een energieke show waarmee ze met hun technische instrumetal het publiek proberen te overtuigen en zich voor zich te winnen.

Na het net zo snel uiteen vallen van een naamloze coverband als dat die was opgericht in 2013, ontstond uit dat wat overbleef een band met het verlangen, de passie en het talent om hun eigen merk heavy metal te schrijven en uit te voeren. Na zo'n driekwart jaar opgesloten te hebben gezeten in een oefenruimte, was de band Ython eindelijk een feit. Drummer Sven en bassist Alex, die ook de tweede stem voor zijn rekening neemt, zorgen voor die solide basis waar gitaristen Brandon en Jeffrey naar hartenlust over kunnen soleren en die vet lekkere riffjes op kunnen loslaten. Zanger Walla maakt het geheel compleet. Inmiddels heeft Ython een album genaamd Titanomachy uitgebracht. Vastbesloten om de wereld te veroveren en ongehinderd door veranderingen in de opstelling, blijft Ython vooruitgaan en zal naast thuisland België nu ook in Nederland een voet aan de grond proberen te krijgen. En waar kan een band beter voet aan land zetten, dan in Breda?

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Distinguished en Ython (BE), vrijdag 3 augustus 2018, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/distinguishedband
www.facebook.com/ythonband
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin