Beelden genomen na het schietincident.
Beelden genomen na het schietincident. Foto: Perry Roovers/SQ Vision

Politie vindt bewijsmateriaal zaak Kaan Safranti in Roermonds bos

Door: Guus Arnouts Politie

BREDA/ROERMOND - Vandaag vond de politie een gezocht voorwerp in een bosperceel aan de Witteweg in Roermond. De zoektocht is in het kader van het onderzoek naar de dood van Bredanaar Kaan Safranti (26) op 8 april. Hij kwam om bij een schietpartij. 

De politie meldt dat het gezochte voorwerp is aangetroffen en veiliggesteld, wat het precies is maakt de politie in belang van het verdere onderzoek nog niet bekend. Eerder, in mei, werden er vuurwapens gevonden langs de A58, deze zouden na de schietpartij op 8 april uit de auto van de verdachten zijn geworpen. 

Bos in Roermond
Uit het onderzoek kwam naar voren dat in een bosperceel aan de Witteweg in Roermond mogelijk voorwerpen verstopt zouden liggen die van belang kunnen zijn in de bewijsvoering, aldus de politie. De zoekactie, een samenwerking tussen de lokale politie en specialisten van Defensie, startte vanochtend om 09.00 uur. 

Verdachten
Op 29 mei werden al vijf verdachten aangehouden: Een 26-jarige man uit Venlo, een 21-jarige vrouw uit Geleen, een 28-jarige vrouw uit Sittard en twee mannen (21 en 22 jaar) uit Roermond. Alle zes de verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis, de zaak wordt nog altijd onderzocht door de recherche.