Afbeelding

Mannen in korte broeken; het zou verboden moeten worden!

Door: Babs Verstrepen Column

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is niet mijn mening. Wanneer er had gestaan vrouwen in net iets te strak zittende roze en witte leggings zouden verboden moeten worden, dan was dat wel mijn mening geweest maar dat staat er niet. Dat van die korte broeken is gewoon een jaarlijks terugkerende oprisping van Jort Kelder-adepten die bij 37 graden liever uit hun linnen streepjesbroek met bretels en veterschoenen zweten dan dat ze een bermuda aantrekken. Van mij mogen ze maar houd nu eens op met dat gezeik over dat mannen niet in een korte broek zouden mogen lopen.

Ik kwam vanmorgen de postbode -of de postbezorger (daar wil ik even vanaf zijn)- tegen die zijn ronde deed. Buiten was het al dik boven de 30 graden en die arme kerel liep in een lange broek en dik katoenen shirt omdat de baas nu eenmaal vindt dat hij er representatief uit moet zijn. Beste baas van de postbode -of de postbezorger-, ik zie liever een meneer die zich bij 37 graden lekker voelt omdat de wind langs zijn blote benen strijkt dan het hoopje ellende dat hier voorbij strompelde terwijl het zweet van zijn voorhoofd druppelde. Sterker nog, wanneer de buitentemperatuur in de buurt komt van onze lichaamstemperatuur, dan behoort er helemaal niemand iets te zeggen heeft over wat voor kleding mijn postbode -of de postbezorger- aantrekt. Tenminste, zolang het maar niet een net iets te strak zittende roze of witte legging is.

Kijk dat de baas van de baas van de baas van de postbode -of de postbezorger - nu verplicht wordt om er representatief uit te zien, dat vind ik niet zo erg. Die meneer zit waarschijnlijk gewoon de hele dag in een kantoor en beetje achter zijn computer tegen zijn airco aan te swaffelen. Ja, zo kan ik er ook lekker fris en fruitig representatief uitzien.

En trouwens, wat is er mis met een man in een korte broek? Zolang de broek zijn gehele bilnaad bedekt vind ik het prima. Ik denk niet dat ik de postbode -of de postbezorger- minder capabel zal vinden om de rekening van mijn autoverzekering door de brievenbus te laten glijden wanneer ik kan zien dat hij lelijke witte of gehaarde benen heeft.

Ach vorig jaar om deze tijd liepen we te mopperen omdat de zomer de weg kwijt was. Saskia te Koppele van de School voor Fotografie in Breda maakte zelfs per ongeluk een unieke foto van een zeldzame tornadowolk terwijl ze op de parkeerplaats bij de Gamma stond. Dit jaar hebben we niks te klagen… Hoewel, wanneer ik mijn postbode -of de postbezorger- zou zijn, dan wel!

Babs Verstrepen