Afbeelding
Foto: Utrecht Drijft

Bredase organisatie scoort met poolparty voor Rotterdamse senioren

Door: Guus Arnouts Cultuur

BREDA/ROTTERDAM - Het concept van Breda Drijft breidt gestaag uit. Op 11 augustus is ook Utrecht aan de beurt, maar gisteren waren het Rotterdamse senioren in een verzorgingstehuis in Crooswijk die een voorproefje kregen tijdens de 'pre-Utrecht Drijft poolparty'. En met succes (en advocaat).

Volgens Thibaud van der Steen, organisator van het 'Drijft'-concept was dit een echte toevalstreffer. "Ik hoorde deze week tijdens een radiointerview een 91-jarige bewoner van het tehuis praten over een strandje bij hen voor de deur deze donderdag. Hij vertelde dit zo grappig dat het spontaan een lach op m'n gezicht toverde." Dat zette Van der Steen tijdens het autoritje aan het denken en hij kwam vrij snel tot een idee: "Hoe vet zou het zijn als wij vanuit de organisatie van Breda Drijft en Utrecht Drijft niet een schepje aan de feestvreugde daar kunnen toevoegen?"

24-uurs operatie
In allerijl werden er wat collega's opgetrommeld en werd er contact met het verzorgingstehuis gelegd. "Die waren meteen laaiend enthousiast. We zijn toen met een busje vol strandspullen, opblaasbeesten- en zwembadjes, vlaggen en een dj-set naar Rotterdam gereden." En daar ging tussen drie en vier het dak er letterlijk van af. "Ik wist niet wat ik meemaakte", lacht hij. "Een polonaise van twee kilometer per uur, ijsjes voor tweehonderd bejaarden en op een gegeven moment ging de conciƫrge Lee Towers meezingen. De Gele Kip was niet aan te slepen!"

Herhaling
Maar omdat het partyen met de ouderen toch niet eeuwig door kon blijven gaan met deze hitte, er waren volgens Van der Steen ook enkele honderdjarigen aanwezig, was iedereen dolenthousiast. "Toen de dj de muziek stopzetten was er een luid 'We want more!' te horen'. Tot slot vroeg een mevrouw nog of ze 'Ergens een cd-tje van onze muziek kon kopen'. Geweldig toch!" 
Of het uitstapje naar Rotterdam nog een vervolg krijgt? "Wie weet, als je ziet hoe leuk deze mensen het gisteren hadden, is het een idee om dit op meer plekken te doen. Misschien ook gewoon in Breda. Het zou zomaar kunnen." 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding