Afbeelding
Foto: Perry Roovers

PVV wil ingrijpen provincie bij Galderse Meren

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - Alexander van Hattem, fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Noord-Brabant, stelt Statenvragen naar aanleiding van overlast bij zwemplas de Galderse Meren. Hij stelde de vragen op naar aanleiding van een artikel in BN DeStem waarin een handhaver over toenemende overlast rond de zwemplas sprak. Veel overlast zou veroorzaakt worden door niet-Nederlandse badgasten.

Van Hattem verwijst in de brief meerdere malen naar de publicatie in BN DeStem, zo zouden er met deze droogte vuurtjes zijn gestookt, zouden badgasten ongeoorloofd barbecuen en worden er waterpijpen gerookt. De PVV wil weten of de Gedeputeerde Staten op de hoogte hiervan zijn en actie gaan ondernemen. Ook roept hij op om indien mogelijk meer handhavers in te zetten.  

De Galderse Meren zijn een door de provincie Noord-Brabant aangewezen zwemlocatie. Van Hattem merkt daarbij op dat volgens de wet dan ook de hygiëne en veiligheid in orde moeten zijn en stelt de Gedeputeerde Staten de vraag of zij hier wel van op de hoogte zijn.

In BN DeStem laat wethouder Boaz Adank weten gebiedsverboden te overwegen voor zich misdragende bezoekers.