crimineel in de handboeien_744470968.jpg
crimineel in de handboeien_744470968.jpg

51-jarige Bredase tasjesdief aangehouden na zelfspeurwerk

Door: Guus Arnouts Politie

BREDA - Dankzij camerabewaking in een winkel en het eigen speurwerk van een verkoopster en haar collega, wist de politie gisteren een 51-jarige Bredase tasjesdief aan te houden.

Op camerabeelden was te zien hoe de man een tas stal op de Karrestraat, laat de politie weten. Daar stond een 19-jarige Tilburgse verkoopster van krantenabonnementen bij de Barones en had haar Eastpak rugtas even tegen een muurtje gezet. Na een tijdje merkte ze op dat de tas gestolen was, waarin onder andere haar pinpas zat. 

Gepind
De verkoopster zag via haar mobiele telefoon dat er al met haar gestolen pinpas gepind was bij een boekwinkel en telefoonzaak. Ze blokkeerde haar pinpas en ging met een collega bij beide zaken langs om poolshoogte te nemen. In de telefoonwinkel bleek de dief op camerabeelden te staan. 

Tweede keer betrapt
De dief kwam een tweede keer de winkel binnen en zag de collega van de verkoopster staan. Hij ging op de vlucht maar werd in de Schorsmolenstraat ingehaald. Hij gaf de diefstal toe en vertelde ook waar hij de tas verstopt had. De tas is uiteindelijk teruggeven aan de verkoopster en de tasjesdief is aangehouden.

De politie onderzoekt nu of er verder mensen bij de tasjesdiefstal betrokken zijn.