HBO Intro 2017 Breepark
HBO Intro 2017 Breepark Foto: Peter Visser

Langere introductiedag eerstejaarsstudenten Breda

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - De hogescholen NHTV en Avans slaan ook dit jaar samen met de gemeente de handen ineen om de introductie voor nieuwe studenten in Breda te organiseren. Met als vernieuwing dat dit jaar de Stadsdag en het HBO Intro Festival gecombineerd worden op 30 augustus.

De studenten beginnen donderdag 30 augustus met een lunch in het Park Valkenberg als onderdeel van de Stadsdag, die is gezamenlijk voor alle eerstejaarsstudenten. Hierna maken de studenten kennis met Breda aan de hand van activiteiten in het Chassé Theater  en sportactiviteiten bij BRESS.

Kennismaking
Aansluitend vindt daar dus dit jaar vanaf 17.00 uur het HBO Intro Festival op het buitenterrein van Breepark plaats. "Wij vinden het van belang dat nieuwe studenten kennis met elkaar maken in de breedste zin van het woord. Dus niet alleen met hun eigen studiegenoten, maar ook met studenten van andere opleidingen", laat Serge Mouthaan namens Avans weten. "We verwachten 3000 deelnemende studenten aan de Stadsdag. Op het Intro Festival verwachten we ruim 5000 studenten met hun introducees." 

Aansluiting
Volgens Mouthaan bewust omdat er, toen het festival nog in de binnenstad plaatsvond, ook veel 'niet-studenten' of ouderejaars kwamen feesten. "En dat was toch niet helemaal de bedoeling. Voorheen viel de Stadsdag niet samen met het Intro Festival, dat is nu wel het geval." Hierdoor sluit het festival ook beter aan op andere introactiviteiten van hogescholen.