NAC verliest opnieuw een icoon.
NAC verliest opnieuw een icoon.

Oud-NAC-speler Daan Schrijvers (76) overleden

Sport

BREDA - Oud-NAC-speler en oud-international Daan Schrijvers is donderdag overleden. Dat meldt Omroep Brabant. Schrijvers speelde vanaf de jeugd bij NAC en kwam twee periodes uit voor het eerste elftal van de Bredanaars.

Als tienjarige jongen begon Schrijvers bij NAC. Acht jaar later promoveerde hij met NAC naar de eredivisie, daarna stond hij vier voetbalseizoenen, van 1959/1960 tot 1962/1963, als verdediger in het veld. Hij speelde in die periode 96 wedstrijden voor NAC, waarin hij negen keer scoorde. Na NAC speelde hij voor twee jaar naar DWS en vijf jaar voor PSV. Na zijn PSV-loopbaan keerde Schrijvers terug naar Breda en NAC, waar hij in vijf seizoenen  nog eens160 competitiewedstrijden speelde.

Schrijvers kwam 22 keer uit voor Oranje, waarvoor hij ook aanvoerder was. Hij maakte een interland doelpunt, een strafschop tegen AlbaniĆ«.

Schrijvers is de tweede oud-NAC-voetballer die deze week overleden is. Afgelopen zaterdag werd bekend dat Wanny van Gils overleed op 59-jarige leeftijd. De uitvaart van Van Gils is vandaag.