Bootcombi RKC - NAC in 2016, toen de NAC-supporters ook al een ludieke actie op touw zetten.
Bootcombi RKC - NAC in 2016, toen de NAC-supporters ook al een ludieke actie op touw zetten.

Update: ‘Singel-in-boottochtje’ NAC-fans zo goed als uitverkocht

Door: Guus Arnouts NAC

BREDA - Supportersgroepen Breda Loco's en B-Side Rats slaan de handen ineens voor een ludieke actie op zondagochtend 16 september. Het regelmatige gehoorde spreekkoor 'Hij gaat de singel in!' als er volgens de supporters een arbitrale fout wordt gemaakt, krijgt wellicht een nieuwe betekenis met het evenement 'Wij gaan de Singel in'.

De geel-zwarten gaan voorafgaand aan de wedstrijd NAC tegen Fortuna Sittard een unieke boottocht maken over de Bredase wateren. Aan boord van de bootjes is ruimte voor 200 supporters. Enkele uren na de aankondiging vrijdagmorgen, was de tocht al zo goed als uitverkocht.

Om 13.30 uur waren er nog tien van de tweehonderd kaarten à € 19,12 te koop. De passagiers worden verdeeld over drie boten van 50 en twee van 20. Uiteraard klinkt op de boten NAC-muziek.

"Maar met de Loco's en B-Side Rats aan boord belooft het een mooie NAC-ochtend te worden", aldus Bernard Bluekens, die namens B-Side Rats een deel van de organisatie op zich heeft genomen.

Bluekens bedacht het ‘vaarplan’ en zocht de samenwerking met Breda Loco’s. “Het wordt een historische NAC-route”, licht hij een tipje van de sluier op. “Langs de kant staan verschillende verrassingen, je komt langs de Beatrixstraat. Dat punt staat wel centraal.”

De vaartocht begint bij Dok 19 aan de Haven om 09.30 uur. “Daar gaan we ook een spelelement uitleggen, zodat er tijdens de boottocht wat te doen is, naast de plekken waar artiesten staan.

Naast de historische elementen, zorgt de bemanning ook voor de inwendige mens. “We kleden het aan met kleine culinaire dingen en andere verrassende dingen. De boottocht is echt anders dan een normale boottocht. Hij duurt ook twee uur in plaats van een uurtje.” De NAC-fans zijn rond 12.00 uur weer terug bij Dok. Daar wacht een onthaal met enkele NAC-artiesten, waarna het gezelschap op tijd richting het Rat Verleghstadion gaat voor de wedstrijd van 14.30 uur.

Bluekens verwacht een gezellige tocht. “We hebben contact met NAC en de politie en wijzen iedereen op zijn verantwoordelijkheid. Het verleden heeft uitgewezen dat dat goed gaat. De mensen die zich nu hebben aangemeld, zijn een mix van jong en oud. Je zult wat horen, maar niet extreem.”

NAC-supporters wordt opgeroepen om langs de route staan. Bijvoorbeeld bij de Bernhardbrug bij aan de Beatrixstraat.