Balkons Smaragdstraat
Balkons Smaragdstraat Foto: Marcel van Dorst/SQ Vison

Twijfels PvdA over signaleringssysteem wankele balkons

Door: Wijnand Nijs Politiek

BREDA - Recente gevallen van mogelijke problemen met balkons in Breda doen de PvdA twijfelen aan de werking van het signaleringssysteem. Dat schrijft fractievoorzitter Arjen van Drunen in vragen aan het college.

Van Drunen wijst naar de problemen die de laatste tijd zijn geconstateerd bij  appartementencomplexen in de wijken Brabantpark, Doornbos, Heuvel en Kroeten. “De problemen met de balkons zijn divers. Wel is het zo dat de problemen vaak pas laat of bij toeval aan het licht komen”, schrijft hij aan het college. “Zo kwamen de problemen met balkons in de wijk Kroeten pas aan het licht toen een bewoner balkonbeglazing aan wilde brengen.”

Uit antwoorden op eerdere vragen bleek dat er in Breda een signaleringssysteem is. Van Drunen vraagt zich na de nieuwe problemen af of dit systeem wel afdoende werkt. Hij wil daarom van het college weten hoe het de verschillende problemen met balkons in Breda duidt en of er een samenhang is tussen de problemen met balkons in de verschillende wijken in Breda.

In de nieuwe vragen blijkt twijfel bij de PvdA over de controle op het bouwbesluit, met name bij de balkons in de Kroeten. Van Drunen vraagt ook of de manier van werken wel voldoende waarborgen levert voor de veiligheid. Bouw- en Woningtoezicht komt in Breda in actie nadat een onvolkomenheid aan het licht is gekomen, stelt hij.