Kinepolis houdt het koel: 22 tot 23 graden.
Kinepolis houdt het koel: 22 tot 23 graden. Foto: Wijnand Nijs

Koele tips voor de heetste dag van het jaar

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - Het (voorlopig?) eind van de hitte komt in zicht. Dinsdag belooft het wederom zeer tropisch te worden, met een temperatuur die kan oplopen boven de 35 graden. Daarom wat koele tips voor deze hete dag.

Tip 1: Ga naar de bios

Waarom jezelf kwellen in de hitte, als je ook een koele bioscoopzaal kunt opzoeken. En dat gebeurt, vertelt een medewerker van Pathé, waar de airco het prima doet. “Mensen zeggen letterlijk dat ze hier komen afkoelen.” Ondanks de belangstelling is reserveren niet nodig. “Maar wie online een kaartje koopt, krijgt gratis een flesje water om extra te koelen.” Ook Kinepolis heeft de airco op orde, laat manager Vicky Vekemans weten. "Die staat op 22 a 23 graden. We adviseren mensen die gekleed zijn in een tropische outfit zelfs een vestje mee te nemen, omdat het dan fris kan voelen."

Zowel Kinepolis Breepark als Pathé aan het Chasséveld hebben verschillende dagvoorstellingen. Bijvoorbeeld bij Kinepolis om 11.00 uur Casper & Emma maken Theater, om 12.00 uur De Kleine Heks, op verschillende tijden Hotel Transsylvanië 3 en Incredibles 2. Naast de tekenfilms kun je ook meezingen met Mamma Mia! Here we go Again of genieten van actie bij de laatste Mission Impossible. Bij Pathé staan deze films eveneens op verschillende tijden overdag op het programma vanaf 10.30 uur. De bioscoop in het centrum biedt daarnaast overdag ook onder meer Ant-man and the was, Darkest Minds en de voorpremière van Teen Titans Go. Keuze genoeg!

Tip 2: Bezoek het museum

Nog nooit in het vernieuwde museum geweest in Breda? Dan is dit misschien wel het moment. “Want bij ons is het heel aangenaam”, geeft een van de medewerkers aan. “Heerlijk om te schuilen tegen de hitte.” Vanaf 10.00 uur is het Stedelijk Museum aan de Boschstraat geopend. Het museum toont het onder meer door Trouw aangeprezen True Beauty, Collectie Lab en Van Kasteel tot Station.

True Beauty - Op de grens van kunst en wetenschap brengt nieuwe foto’s, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers rond de thema’s mens, natuur, ruimte en materie samen met werk van kunstenaars die zich door de wetenschap laten inspireren. Meer dan 50 wetenschappers en kunstenaars verkennen vanuit verschillende disciplines de visuele mogelijkheden om de werkelijkheid vorm te geven.

Tip 3: Doe boodschappen

Nog vrij deze week? Doe op je gemak boodschappen in een heerlijk koele supermarkt, verzin wat lekkers te eten. De dagen na dinsdag wordt het wat koeler en kan er zomaar wat regen vallen. De BBQ kan in de schuur blijven. Tijd weer voor een ‘echte’ maaltijd, want nu de temperatuur daalt, smaakt het eten je ook weer beter.

En anders…

Toch genieten van deze voorlopig laatste tropische dag? Dan is er genoeg te doen.

Warme tips:

Tip 1: Palm Parkies

Sluit de tropische dag af met je vrienden bij Palm Parkies. In het Valkenberg treden vanaf 20.15 uur de Handsome Poets op. Het park zelf is met mooie weer (...) al vanaf 18.00 uur gereed voor bezoekers met picknickkleedjes.

Tip 2: Zwembad Wolfslaar

Het afgelopen winter en lente opgeknapte zwembad kent een drukke zomer. Wie dat geen bezwaar vindt, kan terecht voor een verkoelende duik. De dag koel beginnen kan ook. Want Wolfslaar is al vanaf 07.00 uur geopend. Mooi moment ook om je borstcrawl-techniek op het gemakje aan te scherpen.