Logo bredavandaag.nl
Blauwalg ter hoogte van de Tramsingel in Breda
Blauwalg ter hoogte van de Tramsingel in Breda (Foto: Nicole Klaassen)

Gaat de verwachte onweersbui een eind maken aan alg in de Singels?

BREDA - De blauwalg in het water van de Singels lijkt maar niet af te nemen. Het lijkt op sommige plekken zelfs erger te worden. Komende nacht verwachten de metereologen onweersbuien. Aan het waterschap de vraag of dit gaat helpen. 


Het antwoord op die vraag? Nee. "We merken dat door de aanhoudende droogte, de hoge temperaturen en de ontbrekende stroming alg steeds meer de kop opsteekt", vertelt een woordvoerder van Waterschap Brabantse Delta. "Het is echt die combinatie die het hem doet."

De kans dat de verwachtte onweersbui van dinsdagavond daar verandering in gaat brengen is volgens de woordvoerder zeer klein. "We verwachten dat het wel langer duurt voordat de algenoverlast terugloopt. Daarvoor moet het namelijk echt wel een langere tijd koel zijn", vertelt hij. "Met één regenbui wordt de overlast niet minder. Mogelijk is de blauwalg na de bui wel wat minder goed zichtbaar."

Op deze plekken in Breda is blauwalg vastgesteld door Waterschap Brabantse Delta:
De vijver bij rotonde Maasdijk t.h.v. Cornelis Joosstraat, waterpartij hoek Terheijdenseweg t.h.v. Moerlaken, waterpartij nabij Wommelgemhof Hoge Vucht Breda, waterpartij nabij Joris Nempestraat en Wensel Cobergherstraat Hoge Vucht Breda, waterpartij tussen Wensel Cobergherstraat en Philips Lammekensstraat Hoge Vucht Breda, waterpartij hoek Cornelis Jooststraat Kapittelweg Hoge Vucht Breda, tussen de Dijken, kinderboerderij Hoge Vucht, waterpartij tussen Cornelis Joosstraat en Bernard de Wildestraat, waterpartij Steendorpstraat, waterpartijen tussen Doornboslaan en Antwerpenstraat, Steenakker, Tramsingel, Claudius Prinsenlaan, Molengracht, Veilingkade (Belcrumkade), Nieuwe Haven en Singel ter hoogte van de Academiesingel.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief