Logo bredavandaag.nl
De in Breda vervaardigde Max Verstappen Fanbus staat te koop.
De in Breda vervaardigde Max Verstappen Fanbus staat te koop. (Foto: Facebook)

Te koop in Breda: Max Verstappen Fanbus met biertap en urinoir

BREDA - Acht luxe slaapplaatsen, negen zitplaatsen, een urinoir en een bar met tap. De BBA-bus die een acht mannen uit Breda verbouwden tot Max Verstappen Fanbus staat te koop.


Vrijdagmiddag plaatsten de acht Bredase mannen de oproep op Facebook. “En inmiddels is het redelijk ontploft. Ik heb mijn telefoon al een paar keer moeten opladen”, vertelt Tony Schapendonk. “In twee uur tijd hebben we al 2100 reacties”, lacht hij.

De belangstelling is divers. “Op dit moment reageren  veel Verstappen-fans, maar ook de Zwarte Cross zie ik voorbij komen in de reacties. Maar ook mensen die de bus zien als iets voor een familievakantie. Ook een band heeft gereageerd, als tourbus. Aan ruimte geen gebrek.”

Briljante zomer

De mannen kennen elkaar van de Bredase horeca of de NHTV. "Dat gaat al 15 jaar terug." De afgelopen jaren ging het achttal regelmatig op stap. "Vorig jaar zijn we naar de Formule 1 geweest in Spanje. Dat was superleuk, maar daar zaten we als mannen van dertig tussen meisjes van 16. Daar ontstond het plan voor ons eigen café op wielen."

De mannen bouwden afgelopen jaar de bus met 9,6 liter-motor en 245 pk om tot een 12550 kilo wegende megacamper in Max Verstappen/Red Bull-kleuren, die nu dus te koop staat. “Onze fantastische camper heeft ons de meest briljante zomer gebracht”, melden de mannen. “Na maandenlang klussen zijn wij met deze geweldige camper naar Oostenrijk en Duitsland getrokken, maar nu is het tijd voor een nieuw, nog groter project.”

Want mooier dan dit gaat het niet worden, bedachten ze. "Daarop zeiden we tegen elkaar, gaan we volgend jaar hetzelfde doen, of wat anders. Een boot in Monaco bijvoorbeeld? We zijn er nog niet over uit."

Volledige keuken

Naast de al genoemde features heeft de bus nog acht maanden apk, een surround set, tv, en een volledige keuken met ijskoude koelkast. De bus heeft 220v aan boord. “En zelfs een schoon- en vieswatertank”, prijzen de mannen de bus aan.

De bus mag vanwege het aantal zitplaatsen, acht plus de chauffeur, gereden worden met vrachtwagenrijbewijs. De prijs? Voor 12.500 euro is ie van jou. “We vragen ervoor wat we er zelf hebben ingestoken. We hebben er veel plezier aan gehad. Het was leuk.”


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief