Afbeelding
Foto: Mura Kuijpers

Drukbezocht bierfestival Werelds op zonnige Grote Markt

Door: Mura Kuijpers Algemeen

BREDA - Het is druk op de Grote Markt in Breda zondagmiddag. Een nieuwe editie van bierfestival Werelds zorgt er samen met het zonnetje voor dat geen tafeltje onbezet blijft. Serveersters lopen heen en weer met volle dienbladen, mensen drinken vrolijk lachend een biertje en de opgehangen landenvlaggetjes maken het geheel af.

“Echt super”, geeft horecaonderneemster Nanda Koomans aan. Ze is druk in de weer achter de bar bij ‘t Hart van Breda. “Het weer is top, het is gezellig druk en de mensen vinden het leuk.” Dat blijkt, want veel mensen staan te dringen voor een plekje op het terras. “Straks wordt het waarschijnlijk nog drukker.”

Het bierfestival betekent echt een rondje om de wereld voor bezoekers, want op elk tafeltje staat een verschillende landenvlag. Per land kun je bepaalde biertjes proberen. “Er hangt een gezellige sfeer, het personeel maakt het ook leuk”, zegt een bezoekster die is aangeschoven bij café Zeezicht. “En een lekker biertje met dit weer is altijd goed.”

Het concept is iets aangepast dit jaar. “We hebben de barren niet meer in het midden staan, maar aan de buitenkant”, vertelt Koomans. “Veel meer mensen kunnen zitten op deze manier. Ik vind het ook wel wat gemoedelijker en gezelliger zo. En de reacties die we krijgen zijn goed.”

Er is dan ook wat met de feedback van vorige jaren gedaan. Belangrijk punt: de prijzen. “Die hebben we wat omlaag gedaan.” Daarnaast is gekozen voor een duurzamer alternatief op de papieren boekjes waarin de bieren stonden. “We werken met QR codes dit jaar. Dat gaat ook goed.”

Het bierfestival is een samenwerking van Zeezicht, SamSam, Ja! Breda, 't Hart van Breda, Gold, het Voske en Boterhal. Wil je vanavond nog een biertje gaan drinken op de Grote Markt? Dat kan nog tot 22.00 uur. Proost!