Logo bredavandaag.nl
Bezoek van toen nog prins Willem-Alexander aan de Grote Kerk in 2010.
Bezoek van toen nog prins Willem-Alexander aan de Grote Kerk in 2010. (foto Perry Roovers)

5 keer Koning Willem-Alexander in Breda

BREDA - Dat koning Willem-Alexander vrijdag 14 september het nieuwe gerechtsgebouw van Breda opent is inmiddels bekend. Maar het is zeker niet de eerste keer dat we de koning mochten ontvangen in Breda. BredaVandaag zet zijn recente bezoekjes op een rijtje


Expositie grote kerk
Toen nog een prins, maar op 14 januari 2010 bracht Willem-Alexander een bezoek aan de Grote Kerk in Breda. Daar opende hij de tentoonstelling ‘Woord en Wapen’ met de onthulling van een reproductie van het wapenbord van Rene van Nassau-Chalon, de eerste prins van Oranje.

Bevrijdingsdag 2012
In 2012 was prins Willem-Alexander aanwezig bij de start van de Viering van de Bevrijding in de Grote Kerk in Breda. Naast Willem-Alexander komen ook minister-president Mark Rutte en de Duitse Bondspresident Joachim Gauck naar Breda. 

Verrassingsbezoek Defensie Academie
Het eerste bezoek van Willem-Alexander aan Breda als koning was op 27 november 2014. Toen bracht hij een werkbezoek aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Daar sprak hij met cadetten en adelborsten, staf en medewerkers van de Defensie Academie over diverse onderwerpen.

Bezoek aan basisschool Sinte Maerte
In maart vorig jaar was hij daar ineens: De koning bracht onverwacht aan basisschool Sinte Maerte. Het bezoek stond in het teken van de leraar en het opleiden van toekomstige leraren in de school.

Meehelpen in de Buurttuin Hoge Vucht
Tijdens de nationale vrijwilligersactie NLdoet die vorig jaar op 10 maart werd gehouden kregen de vrijwilligers van de Buurttuin aan de Bernard de Wildestraat ineens hoog bezoek. Samen met koningin Maxima reisde de koning af naar Breda om die dag mee te helpen de Buurttuin op te knappen.


Op vrijdagmiddag 14 september opent koning Willem-Alexander officieel het nieuwe gerechtsgebouw van Breda. 29 september opent het gerechtsgebouw van 10.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor het publiek. Het gaat dan om de delen van het openbaar gebied, waaronder de begane grond en eerste en tweede verdieping.
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief