Afbeelding
Foto: Outdoor Brabant

Teteringse datingsite Paard & Partner brengt 'paartjes' bij elkaar

Door: Guus Arnouts Algemeen

TETERINGEN - Inmiddels is de website van Paard & Partner al ruim anderhalve maand in de lucht. En met succes, zelfs in België. In die tijd hebben zich al enkele honderden paardenliefhebbers gemeld om de ware, 'de prins (of prinses) op het witte paard' te vinden. 

Het is vrij rap gegaan met de datingsite laat mede-oprichtster Ilse Jespers weten. "We waren in eerste instantie bang dat veel lolbroeken zich aan zouden melden. Dat viel gelukkig mee. We hebben tot nu het account van één persoon moeten stoppen. En dat was een meisje van 17." Want, je moet wel 18 jaar zijn om een account en profiel aan te maken. Toch was de site in eerste instantie bijzaak, vertelt Jespers. "We wilden beginnen met een evenement waarbij paardenhouders en liefhebbers elkaar konden ontmoeten. Toen zijn we meer voor erbij die datingsite gestart, maar dat bleek al snel een succes." Inmiddels zijn Belgische paardenliefhebbers ook ruim vertegenwoordigd: Paard & Partner kent maar liefst over de tweehonderd Belgische gebruikers. 

Tijdrovend
Waarom een website voor alleen paardenliefhebbers? Slokt zo'n dier dan zoveel tijd op? "Daar kun je nog weleens versteld van staan", lacht Jespers zelf, uiteraard, ook paardenliefhebster. "Per paard ben je ongeveer zo'n twee uur per dag bezig met het verzorgen. Als je aan wedstrijden meedoet, kan dat nog langer zijn." Daar ligt ook meteen de kern van Paard & Partner. "Mensen die 'op stal zijn' en bij hun paard zijn, hebben vaak minder sociale contacten. Hun wereldje is vrij klein omdat het paard veel aandacht opeist. Ze zijn altijd in dezelfde stal, op dezelfde plaats." In die zin haalt de website dus de paardenliefhebbers een beetje uit hun 'comfortzone'. 

Blijvertje
Volgens haar is Paard & Partner zeker een blijvertje. "Echt een onverwacht succes", lacht ze. "Je hoeft niet eens per se een paard te hebben om een account op de website te hebben. Op voorwaarde dat je natuurlijk wel een band met het dier hebt." Tien jaar geleden was dit volgens haar ook niet mogelijk geweest. "Datingsites zijn nu erg populair. Ik vind het belangrijk als het imago en de bedoeling erachter goed zijn. Het gaat er tenslotte om om mensen bij elkaar te brengen met het oog om elkaar te leren kennen. Paard & Partner is geen Second Love." Inmiddels staat er een heus speeddate weekend met paardenliefhebbers op het programma. De datingsite doet dit in samenwerking met paardenmagazine Bit tijdens Horse Event. "Gedurende dat weekend worden vrijgezelle ruiters en amazones aan elkaar voorgesteld", aldus Jespers. Aanmelden kan nog via de website.