Duizenden NAC-supporters hebben zaterdag 4 augustus de Open Dag van NAC bezocht.
Duizenden NAC-supporters hebben zaterdag 4 augustus de Open Dag van NAC bezocht. Foto: Peter Visser

Rat Verlegh Stadion krijgt nieuwe rolstoellift in november

Door: Guus Arnouts NAC

BREDA - Het Rat Verlegh Stadion beschikt in november weer over een rolstoellift. Een aantal maanden gelden is een nieuwe lift besteld, die zal in november geïnstalleerd worden maakt de club vandaag bekend. 

Het eerder leveren van de speciaal aangepaste lift is niet mogelijk laat NAC weten. "De club heeft in samenwerking met Stichting De Zonnebloem en de bedrijven Holleman en Boels gekeken naar een tijdelijks oplossing tot de nieuwe lift is geïnstalleerd." 

Overbrugging
Tot november kijkt NAC samen met de betrokken partijen naar een oplossing. De huidige lift is echter wel goedgekeurd voor rolstoelen tot 150 kilogram. Voor rolstoelers in een rolstoel die zwaarder weegt, is een plekje aan de rand van het veld een voor de hand liggende optie gebleken. NAC laat weten dat hierover met de betreffende supporters contact op genomen is. 

Vervanging
De huidige rolstoellift is te vinden bij vak F8, maar bleek na verloop van tijd ongeschikt te zijn en was bovendien regelmatig defect. "Aanmaningen richting het bedrijf dat de lift had geleverd om voor een oplossing te zorgen, bleken vruchteloos. Vanaf vorig seizoen is NAC daarom samen met de Gemeente Breda zelf gaan kijken naar een oplossing voor het probleem, naar aanleiding van een rapport van een gespecialiseerd adviesbureau dat de club had ingeschakeld", aldus NAC.  Het vervangen van de lift bleek de enige gangbare oplossing te zijn. 

Oplossing
Justin Goetzee, Algemeen Directeur van NAC laat weten dat er eindelijk een oplossing is gevonden voor het 'slepende probleem': "Zo snel mogelijk een oplossing bieden voor onze supporters is namelijk prioriteit nummer één", aldus de Algemeen Directeur. "We hebben besloten om de discussie over de kosten en wie deze moet dragen op een later moment te voeren, om op die manier het proces niet nog langer te vertragen."