Maandag viel er met gemak 15 mm regen tegen 3,5 mm met moeite tijdens de 61 dagen van juni en juli.
Maandag viel er met gemak 15 mm regen tegen 3,5 mm met moeite tijdens de 61 dagen van juni en juli. Foto: Nico Koevoets.

Het weer in Breda: Opklarend

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor dinsdag 14 augustus 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een rug van hogere luchtdruk zorgt in de loop van de dag voor droger en zonniger weer. Het lagedrukgebied dat de forse buien van gisteren bracht is naar Zuid-Zweden weg getrokken. Het koufront van een volgend lagedrukgebied bij Schotland bereikt onze omgeving pas later op donderdag.

Weersverwachting voor dinsdag 14 augustus 2018
De dag begint met afwisselend wolken en zon. Lokaal is een licht buitje aanvankelijk mogelijk, maar gaandeweg blijft het droog en breekt de zon meer en meer door. Wat rest is een wisseling van zon en stapelwolken. De wind gaat matig uit het westen waaien (gemiddeld met 3 of 4 Beaufort). Maximumtemperaturen van 21 tot 22 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag en donderdag worden tijdelijk wat warmere dagen. Op woensdag waait de wind matig uit het zuidwesten en blijft het droog. De zon wisselt wel af met stapelwolken. De temperatuur loopt in de middag op naar ca 23 of 24 graden. Donderdag doet er nog een schepje bovenop met 26 of 27 graden. Even terug zomerse temperaturen waarbij het ook zonnig is. Later op donderdag kans op lokaal (stevige) regen- en onweersbuien. De wind waait overdag zwak uit het zuidwesten. Vrijdag en zaterdag beloven twee rustige dagen te worden met een zwakke tot matige zuidwestenwind, droog weer en een afwisseling van zon en stapelwolken. Maxima rond 22 tot 23 graden.

Zo was het weer gisteren
Maximumtemperatuur    22,0 graden
Minimumtemperatuur     16,0 graden 
Neerslag                         15,0 mm

Weersverwachting opgesteld dinsdag 14 augustus 2018 om 07:00 uur