Afbeelding
Foto: Waterschap Brabantse Delta

Tuinen Bouvigne geopend tijdens kunstroute Plein-Air op laatste dag Bruisend Ginneken

Door: Guus Arnouts Cultuur

BREDA - De tuinen van het vijftiende-eeuwse landgoed Bouvigne zijn zondag 19 augustus te bezoeken. Het is dan tevens Plein-Air aan de Mark op de laatste dag van Bruisend Ginneken. 

Vanaf het Ginneken tot aan Bouvigne langs de Mark zijn verschillende kunstenaars te spotten tijdens een fijne wandeling. Schilders leggen en plein air (in de open lucht) het Markdal vast op hun canvas. Ook zullen dichters, waaronder Kees van Meel en Frans A. Brocatus, voordragen uit eigen werk tijdens de poëzieroute die door het Markdal slingert. 

Tuinen van Bouvigne
Bijzonder die dag is dat de tuin en aangrenzende boomgaard van het kasteel ook opengesteld zijn voor het publiek. De tuinen, geïnspireerd op de Franse, Engelse en Duitse stijlen, trekken al enkele jaren veel bekijks. Toch zijn de tuinen niet zo oud als dat je zou vermoeden: Tussen 1913 en de jaren dertig zijn ze pas aangelegd op het landgoed. Iedere tuin heeft een eigen, sprekend karakter met een breed scala aan bloemen, planten en decoraties zoals een kapelletje en verschillende beelden. 

Het kasteel zelf is op deze dag echter niet geopend. Daarvoor kunnen geïnteresseerden op 9 september, tijdens Open Monumentendag, langskomen wanneer de poorten van het kasteel wel openstaan. Bezoekers zijn tussen 12.00 uur en 17.00 uur welkom om een wandeling te maken door de tuinen van het landgoed