Leegstand in De Lunet
Leegstand in De Lunet Foto: Pepijn Nagtzaam

Prinsenbeekse ondernemers: ‘Geen winkels in De Lunet’

Door: Mura Kuijpers Algemeen

BREDA - Het Dorpsplatform Prinsenbeek (DDP) en Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) hebben bezwaar gemaakt tegen het herstellen van De Lunet als winkelcentrum.

“Dit druist recht in tegen de belangen van de dorpen en winkelgebieden aan de westkant van Breda die al te lijden hebben onder de Stada Stores”, schrijven DDP en OVP in een brief aan het college. Vorig jaar augustus maakten zij ook al bezwaar tegen eventueel extra winkeloppervlak bij het NAC stadion. “Dit bezwaar staat nog steeds en staat gelijk aan extra winkeloppervlak bij de Lunet.”

De gemeente Breda bood de eigenaren van het voormalige winkelcentrum eerder in augustus aan om het pand weer de bestemming winkel te geven. Breda deed dat lopende de zaak bij Raad van Staten. Op die manier wil de gemeente de door de eigenaren geclaimde planschade compenseren.

De ondernemersvereniging en het dorpsplatform vrezen echter voor de middenstanders in de omliggende gebieden. “Wij verzoeken u dan ook dringend om geen winkels meer toe te staan op de locatie van de Lunet en deze toezegging te herroepen.”

Het is nog niet zeker dat De Lunet zijn oude functie terugkrijgt. De eigenaren van de Lunet moeten nog met het voorstel instemmen dat de gemeente tijdens de behandeling van de zaak bij Raad van State deed. Daarna moet de gemeente een bestemmingsplanprocedure doorlopen, wat inhoudt dat de gemeenteraad het plan moet goedkeuren.