Hans, Jurgen en moeder Joke.
Hans, Jurgen en moeder Joke. Foto: Perry Roovers

Coffeecorner Rio in Houtmarktpassage verdwijnt voor altijd uit Bredaas straatbeeld

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Coffeecorner Rio in de Houtmarktpassage is eigenlijk niet weg te denken uit het straatbeeld van het centrum van Breda, maar het gaat toch echt gebeuren. Voor uitbaters Hans, Jurgen en moeder Joke is het zaterdag 18 augustus de laatste dag. 

Na twintig jaar uitbaters te zijn geweest komt er een einde aan. "Deze dag is heel dubbel", vertelt Hans aan BredaVandaag. "Aan de ene kant is het een nieuw boek voor ons. We gaan iets compleet anders doen. Wat weten we nog niet precies, maar goed. Aan de andere kant zal het een groot gemis zijn in Breda." 

En dat vele Bredanaren de coffeecorner gaan missen is zeker. "Het is vandaag een af en aan lopen van mensen. Ik heb hier inmiddels al wel zestig bossen bloemen staan denk ik." Dat vind de uitbater zowel leuk, als verdrietig. "Sommige mensen komen hier al wel veertig jaar. Het is een van de oudste lunchrooms van Breda. De sfeer die bij ons hangt is heel familier. Dat gaat zelfs zo ver dat ik hier een lijst heb liggen van wie er niet gereanimeerd wil worden als er iets gebeurd." 

De Houtmarktpassage krijgt binnenkort een flinke update. Achitect Pieter Bedaux van Bedaux de Brouwer maakte het nieuwe ontwerp voor de Houtmarktpassage. Het bureau was eerder ook verantwoordelijk voor 't Sas en voor de Gasthuyspoort.

Er wordt feestelijk afscheid genomen van de coffeecorner.