nog een paar dagen terrasjesweer.
nog een paar dagen terrasjesweer. Foto: Nico Koevoets.

Het weer in Breda: Nog een paar mooie dagen, maar daarna...

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor dinsdag 21 augustus 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een rug van hoge luchtdruk strekt zich vanuit Frankrijk noordwaarts uit via onze omgeving naar het zuiden van Scandinavië. Ze zorgt voor nog een paar mooie dagen.

Weersverwachting voor dinsdag 21 augustus 2018
Dinsdag brengt een wisseling van wolken en zon. Het blijft meestal droog weer. Heel lokaal zou er een spetterbuitje kunnen vallen. De wind waait zwak met 2 Beaufort uit het noorden of noordoosten. Maxima tot rond 25 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag en donderdag wordt de 20 graden nog gehaald. Maar vrijdag blijft het kwik voor het eerst sinds 24 juni onder de 20 graden. We hebben dan een onafgebroken reeks van 60 dagen dat de temperatuur boven de grens van de warme 20 graden kwam. En dat is absoluut een nieuw record. Woensdag kan het wel 26 of 27 graden worden. Verder is het droog en zonnig met soms wat wolken. De zuidwestenwind is zwak.

Donderdag begint mooi met zon, maar gaandeweg komen er meer wolken. In de middag en avond passeert een koufront met regen. De zuidenwind draait naar het westen en wordt matig met 3 of 4 Beaufort. De temperatuur reikt nog naar 22 graden. Vanaf vrijdag is het echt koeler met 19 graden. Het is dan ook wisselvallig met afwisselend zon en wolken en diverse (stevige) buien mogelijk met onweer en hagel. De westenwind is matig. Zaterdag weinig verandering en met 17 graden nog wat koeler. Verder draait de wind naar het noordwesten. 

Zo was het weer gisteren
Maximumtemperatuur    23,9 graden
Minimumtemperatuur    18,7 graden 
Neerslag              droog

Weersverwachting opgesteld maandag 20 augustus 2018 om 23:00 uur