Duikboot 2017
Duikboot 2017 Foto: Noortje Nijs

Organisatie Duikboot neemt maatregelen tegen aangekondigde regen

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - De organisatie van Duikboot Festival gaat maatregelen treffen om het festival dat aankomend weekend bij de Asterdplas plaatsvindt niet in het water te laten vallen. De weersvoorspellingen zien er niet al te best uit.

"De hele zomer 30+ graden en dan krijg je ineens een weergod die er geen zin in heeft. Net balen MAAR WE LATEN ONS NIET KISTEN!", schrijft de organisatie op Facebook. "Let's splash some water, regendansjes en watergevechten! Maar goed natuurlijk treffen we serieuze maatregelen om er alsnog een onvergetelijke dag van te maken met jullie."

Zo zullen er bij alle podia tenten en overkappingen zijn om te zorgen dat de festivalbezoekers droog blijft. Ook komen er extra tenten bij de eettentjes, zodat iedereen droog zijn eten kan nuttigen. Om ervoor te zorgen dat niemand natte voeten krijgt, heeft de organisatie ervoor gezorgd dat het terrein bedekt is met houten vloeren. Tenslotte zijn er bij de ingang en de barren gratis poncho's te krijgen. 

Duikboot vindt aanstaande zaterdag voor de eerste keer plaats bij de Asterdplas in de Haagse Beemden. Daarvoor waren er twee edities bij Breepark en eentje op het Haveneiland.