Een vol park tijdens de laatste editie van Palm Parkies in Breda voor dit jaar.
Een vol park tijdens de laatste editie van Palm Parkies in Breda voor dit jaar. Foto: Bregje Kop

Palm Parkies 2018 in Breda: zonnig, druk bezocht en zonder incidenten

Door: Mura Kuijpers Cultuur

BREDA - De laatste Palm Parkies in Breda zit er weer op. Nog een keer vulde het park zich dinsdagavond, onder de laatste zonnestralen, weer met Bredanaars. Het waren zeven mooie en drukbezochte edities, vindt ook organisator Bas Witlox.

“Het was heel mooi weer, dus het park zat bijna iedere dinsdag wel afgeladen vol”, beaamt Witlox. “Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.” Als muzikaal hoogtepunt noemt hij Good Luck samen met Boris Smith. “Heel tof, maar dat is misschien ook smaak. We waren wel heel blij hoe dat uitpakte. We zijn geen pinkpop waar het heel normaal is om een Zuid-Afrikaanse band over de vloer te hebben. Bij ons is dat wat meer bijzonder.”

Nieuw dit jaar was een ‘tweede zone’ waar de DJ’s van Planet Disco iedere week een grote groep dansende mensen om zich heen hadden staan. “Dat is wat ons betreft verder te ontwikkelen. Daarvoor steken we in september de koppen bij elkaar om er samen naar te kijken. Zijn allemaal positieve dingen.”

Minder bier

Een negatieve noot is er ook. Hoewel de bezoekersaantallen dit jaar hoog waren, was het bezoek dat geld uitgaf bij de horeca op Palm Parkies daarentegen minimaal. “Dat aantal is zelfs afgenomen, dus dat is voor ons wel een ding. Daar moeten we nog de koppen over breken”, aldus Witlox.

Aan de andere kant: de negatieve incidenten die er vorig jaar voor zorgden dat er geen glas en blik meer mee naar binnen mocht worden genomen vonden geen herhaling. “We hadden dit jaar het gevoel dat het gezelliger, gemoedelijker en minder hard was. Dat hadden we vorig jaar een aantal keer niet.”

Lokaal talent

Verder werd ook de avond met lokaal talent goed ontvangen. Nieuw dit jaar, dus wellicht dat er nog wat aan geschaafd wordt. “Je krijgt eerder muziek die wat minder breed in het gehoor ligt. Ik denk dat de oplossing zit in het aantal bands. Eerder drie bands; nu zijn we gestrand op twee.” In Dordrecht werd al wel met drie bands gewerkt, en ‘dat heeft een mooi resultaat’.

Voor nu is het wachten tot volgend jaar in Breda. Wil je toch nog een Palm Parkies meepikken deze zomer? Dan is er woensdagavond nog een editie in Roosendaal en donderdag in Bergen op Zoom.