Wolkenvelden, later op de dag beetje regen.
Wolkenvelden, later op de dag beetje regen. Foto: Nico Koevoets.

Het weer in Breda: Wolkenvelden met laat op de dag wat regen

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor donderdag 23 augustus 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied boven het noorden van Scandinaviƫ heeft een langgerekt slepend koufront over de Britse eilanden. Dit front passeert vanavond en komende nacht met een beetje regen.

Weersverwachting voor donderdag 23 augustus 2018
Het is vandaag voorlopig de laatste dag dat we 20 graden of hoger gaan optekenen. Er volgen een paar koele dagen. Wat overigens nog niet wil zeggen dat de super zomer van 2018 knock out geslagen is. Voor vandaag wolkenvelden, maar meestal droog. Hooguit valt er lokaal een spatje regen in de wind. Gaandeweg de dag kan de zon soms toch weer even doorbreken. Het kwik reikt maximaal tot 21 of 22 graden. Er staat een gemiddeld matige zuidwestenwind van 3 Beaufort. In de loop van de avond volgt een beetje regen vanuit het noordwesten.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar vrijdag en vrijdag in de vroegte  is er lokaal een buitje. Dit trekt weg gevolgd door een wisselende bewolking met een lokale bui. De wind speelt wat op uit het westen en wordt gemiddeld 4 tot 5 Beaufort. Met maximale temperaturen rond 19 graden. Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag, uitlopend naar zaterdagochtend, kans op actieve regenbuien met ook onweer en hagel. Zaterdag overdag wisselend bewolkt met nog een enkele lokale bui. De wind gaat matig uit het noordwesten waaien zaterdag bij maximaal een koele 17 graden. Zondag overdag is het rustig en droog weer met een zwakke zuidenwind. Er is eerst ook zon naast wolken. Verder wordt het 19, lokaal 20 graden.

Zo was het weer gisteren
Maximumtemperatuur:    26,7 graden
Minimumtemperatuur:    15,0 graden 
Neerslag:             droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 22 augustus 2018 om 23:00 uur