Tranen van Van Cooth 2016
Tranen van Van Cooth 2016 Foto: Wijnand Nijs

Tranen van Van Cooth laat 'mega' paraplu aanrukken

Door: Guus Arnouts Cultuur

BREDA - Na Duikboot Festival treft ook Tranen van Van Cooth maatregelen tegen het mogelijke slechte weer aanstaande zaterdag: Er komt volgens de organisatie een 'mega' overkapping van 22 meter doorsnee waar ook het podium onder staat bij de Mezz. Daarnaast worden er grote parasols uit het noorden van het land aangerukt. Dit om een eventueel écht tranendal te voorkomen.

Verder meldt de organisatie dat er bij de kassa's poncho's te verkrijgen zijn voor een half muntje. "Er worden grote parasols neergezet waaronder je kunt schuilen en gezellig een biertje kan drinken met je vrienden. Mocht dit niet genoeg zijn dan neem je je eigen paraplu mee", aldus Adrienne van den Eijnden namens de organisatie. "We gaan er met z'n allen een feestje van maken. Laat de hemel maar janken, wij lopen voorop in de polonaise."

Voorzorgsmaatregelen
De voorzorgsmaatregelen kosten wel wat extra. "Je kunt de kinderen van de scouting die de toiletwagens beheren ook niet laten verregenen", gaat Van den Eijnden verder. Ook de poncho's kosten wat. "Vandaar het halve muntje." De weersverwachtingen voorspellen een waterig zonnetje, maar voor de regen trof de organisatie nog een andere, jaarlijks terugkerende voorzorgsmaatregel. "Net als andere jaren hebben we een worst aan de heilige Clara geofferd. "Hopelijk heeft dat ook nog wat invloed."