Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archief BredaVandaag

Seniorenvoetbal NAC OldStars breidt uit naar Groen-Wit

Door: Guus Arnouts NAC

BREDA - Ruim honderd zestigplussers hebben zich aangemeld voor een nieuw seizoen van NAC OldStars. Vanaf 5 september trappen de kwieke senioren af. Het project is een samenwerking tussen verschillende amateurverenigingen uit de regio en Teamplay@NAC.

De organisatie heeft al 105 aanmeldingen. Dit jaar is Groen-Wit uit Breda de nieuwkomer in de acht amateurverenigingen die het ‘Walking Football’ mogelijk maken. Dat is een aangepaste variant van voetbal waarbij niet gerend mag worden en fysiek contact vermeden wordt. Sinds 2016 wordt er iedere woensdagochtend in Breda, Etten-Leur, Oosterhout en Geertruidenberg door zestigplussers een pot gevoetbald.

Controle
Voordat de zestigplussers echter een balletje gaan trappen wordt de conditie eerst door een team fysiotherapeuten gecontroleerd tijdens een fittest, dit om blessures of erger te voorkomen.

Sociale cohesie
Naast de wedstrijden in de buurt, biedt het seniorenvoetbal een vorm van sociale cohesie tussen de ouderen. Door middel van verschillende activiteiten naast het voetballen bouwen de spelers ook een goede band met elkaar op.

Aanmelden is nog mogelijk via de website van NAC Breda.