Ruige stapelwolken
Ruige stapelwolken Foto: Nico Koevoets

Buien, later vandaag droger

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor zaterdag 25 augustus 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een buienlijn verbonden aan een lagedrukgebied over Scandinaviƫ bepaalt aanvankelijk het weer. Later vandaag dijt de buiigheid uit op de nadering van een rug van hoge luchtdruk.

Weersverwachting voor zaterdag 25 augustus 2018
Werd de kaap van de warme 20 graden vrijdag toch nog gehaald, vandaag gaat dat echt niet meer lukken. Het is echt koel met ongeveer 17 graden. Voorts is het wisselend bewolkt met lokaal enkele buien. In de loop van de middag worden de buien minder en krijgt de zon wat meer kans. De wind waait matig, gemiddeld met 3 Beaufort uit west of noordwest. Het voelt koel aan in de wind.

Het weer voor de volgende dagen
Zondag begint de dag droog en mooi met zon. Vooral tijdens de middaguren neemt de bewolking toe. Overdag blijft het droog. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten. De temperatuur veert iets op naar 19, lokaal 20 graden. Later op de avond en in de nacht naar maandag volgt regen. Maandagochtend is het bewolkt met regen. Gaandeweg de middag is het droog en breekt de zon door. Er staat een matige zuidwesten- tot westenwind van gemiddeld 3 of 4 Beaufort. Maxima tot 20 graden. Dinsdag wordt een droge dag met afwisselend zon en wolken. De zuidwestenwind is zwak met 2 Beaufort. Het kwik loopt uit naar ca 22 graden.

Zo was het weer gisteren
Maximumtemperatuur    20,9 graden
Minimumtemperatuur    13,4 graden 
Neerslag                          0,1 mm
(Opmerking: in de nacht naar zaterdag viel er in Breda 14 mm regen)

Weersverwachting opgesteld zaterdag 25 augustus 2018 om 12:00 uur