Tom Dumoulin Eneco Tour 2014
Tom Dumoulin Eneco Tour 2014 Foto: foto Guido van der Kroef

Directie Vuelta positief over Utrecht en Breda in 2020

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - De directie van de Vuelta - de Ronde van Spanje - is positief over het toewijzen van de start aan Utrecht in 2020 en daarmee de derde etappe aan Breda. Dat laat wethouder sport Daan Quaars weten.

Quaars bracht de afgelopen dagen een werkbezoek aan de wielerronde in Malaga. “Daar zijn we ontvangen door de directie”, vertelt hij. Volgens Quaars was het een nuttig bezoek. “Het is goed om een beeld te krijgen van de professionaliteit van de organisatie en hoe ze omgaan met zaken als side-events en beveiliging.”

De Spaanse organisatie voelt om twee belangrijke redenen voor een start in Nederland. “Allereerst het verhaal. Nederland en Breda hebben wat met Spanje vanuit de historie. Dat vinden ze belangrijk. Daarnaast heeft Utrecht al aangetoond dat het de organisatiekracht heeft om een grote ronde te gast te zijn voor een start”, verwijst Quaars naar eerdere starts van de Tour de France en de Giro D’Italia.

De Vuelta komt dus ‘met liefde en plezier’ naar Nederland. Maar dat betekent niet dat er een definitief ja is. Overheden in Nederland, waaronder de gemeente Breda, hebben inmiddels financiële steun toegezegd. Van het bedrijfsleven wordt ook nog ongeveer 6,5 miljoen verwacht. Quaars gaf begin juli aan dat hij verwachtte na drie maanden daar meer over te kunnen melden.

De etappe Breda-Breda van de Vuelta in 2020 moet 23 augustus starten op de Grote Markt, met een VIP-dorp in het Valkenberg. De finish zou moeten zijn op de Claudius Prinsenlaan voor het Stadskantoor.