Keeperstraining bij NAC
Keeperstraining bij NAC Foto: Wijnand Nijs

Theo Zwarthoed (35) moet keepersprobleem NAC oplossen

Door: Guus Arnouts NAC

BREDA - NAC heeft de 35-jarige doelman Theo Zwarthoed weten te strikken. De keeper van Excelsior tekent voor minimaal één jaar bij de Bredase club. Dat maakte NAC vanavond bekend. 

Zwarthoed heeft in zijn loopbaan flink wat ervaring opgedaan. Hij speelde sinds 2001 bij verschillende cubs uit de Eredivise en Eerste Divisie. Zo speelde hij bij FC Volendam, Az, Excelsior, RKC, De Graafschap, Go Ahead Eagles en wederom Excelsior. Technisch Directeur Hans Smulders laat weten in een persbericht: "Na vorig seizoen hebben we de balans opgemaakt en de conclusie getrokken dat we graag een ervaren doelman wilde toevoegen aan ons keepersgilde. We kwamen daarbij al snel uit op Theo en hebben een aantal maanden geleden voor het eerst gesprekken gevoerd."

Rust onder de lat
Volgens Smulders zijn de gesprekken in een stroomversnelling gegaan na het plotselinge vertrek van Aro Muric naar Manchester City vorige week. "Naast de komst van Theo zetten we in op het halen van nog een doelman, waarmee we ervoor willen zorgen dat de rust en stabiliteit definitief terugkeert in het doel van NAC", aldus Smulders. Zwarthoed laat in dezelfde verklaring weten blij te zijn dat de clubs na beide gesprekken eruit zijn gekomen. Hij wil met zijn ervaring naar eigen zeggen een stuk rust terugbrengen onder lat en de jonge jonge helpen.