Afbeelding
Foto: Screenshot Youtube

Benjamin van Leer nieuwe doelman NAC

Door: Mura Kuijpers Sport

BREDA - NAC heeft deze week nog een keeper binnen weten te halen. Benjamin van Leer (26) wordt de nieuwe eerste doelman van de club, meldt de Telegraaf.

Van Leer neemt met deze beslissing afscheid van Ajax, waar hij in 2017 een contract tekende voor vier jaar. NAC huurt de keeper tot aan de zomer van de Amsterdamse club.

“De technische staf wilde Van Leer in Amsterdam houden, maar zaakwaarnemer Mustapha Nakhli maakte in de afgelopen dagen duidelijk dat de vorig jaar voor zeven ton van Roda JC gekochte keeper speeltijd moet krijgen om zich verder te ontwikkelen. De club ging alsnog overstag”, aldus de Telegraaf.

Afgelopen maandag liet NAC nog weten Theo Zwarthoed als doelman gestrikt te hebben. Na het plotselinge vertrek van Aro Muric naar Manchester City moest de Bredase club op zoek naar een nieuwe doelman. Zwarthoed wordt beschouwd als reservekeeper naast Van Leer, laat de Telegraaf weten.

NAC-coach Mitchell van der Gaag gebruikte in de eerste drie wedstrijden drie verschillende doelmannen. De kans is groot dat Van Leer nummer vier wordt aanstaand weekend.

NAC heeft de komst van Van Leer nog niet bevestigd.