Dina van Diest
Dina van Diest Dream Village

Primeur Dream Village: dj-podium met alleen vrouwen

Cultuur

BREDA / BAVEL - De vrouwelijke dj’s op de kaart zetten, dat is wat Dina van Diest bij festival Dream Village graag wil. Daarom is zondag het podium in district Old Town speciaal voor de vrouwen.

De Bredase Dina van Diest is dj en is op het idee gekomen om een ‘We are: female’ podium te creëren. Ze is om de tafel gaan zitten met de organisatie en zij hadden er meteen vertrouwen in. “‘Regel het maar’ zeiden ze tegen mij. Omdat ik zelf in het wereldje zit had ik binnen het uur de line-up compleet”, zegt ze.

Van Diest vindt het belangrijk om voor de vrouwelijke dj’s op te komen. “Men moet zich meer bewust worden van de diversiteit. Niet alleen in de dj-wereld, maar ook daarbuiten. Vrouwelijke dj’s zijn er wel, je moet alleen iets beter zoeken.”

Volgend jaar komt er zeker weer een podium voor de vrouwen op Dream Village. Het blijft daar niet bij, want ze wil het verder uitbouwen naar andere evenementen. “Zoals het Amsterdam Dance Event bijvoorbeeld.”

Dream Village start vrijdag op het festivalterrein aan de Lage Aard in Bavel en duurt het hele weekend. De bezoeker wordt helemaal ondergedompeld in zeven surrealistische werelden of districten. Elk district heeft zijn eigen ‘hoofdbewoner’ die de bezoeker welkom heet in zijn eigen aparte ‘wereld’ om zo je festival compleet te maken. In iedere wereld is een andere genre muziek.

De line-up is heel divers: je kan losgaan op hardstyle, bij DJ Paul Elstak, Da Tweekaz en Psyko Punkz, maar je kunt er ook feesten bij Jebroer, Lil’ Kleine en Boef. Naast Dina van Diest maakt ook stadgenoot Boris Smith zijn opwachting. Hij draait op zaterdag in district Old Town.

Vrijdag en zaterdag minimale leeftijd 18 jaar. Zondag is meer een familiedag. Dan is iedereen van 12 jaar en ouder welkom. Het festival is nog niet uitverkocht, de organisatie verwacht ongeveer 6.500 bezoekers te verwelkomen.