Afbeelding
Foto: Screenshot Youtube

Benjamin van Leer: 'Klaar om alles te geven voor NAC'

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - NAC heeft de komst van doelman Benjamin van Leer woensdagavond bevestigd. De goalie wordt van Ajax gehuurd voor een seizoen. De 26-jarige doelman staat aanstaande vrijdag voor het eerst op het trainingsveld. Van Leer is blij met zijn komst naar Breda

"Ik sta te popelen om weer onder de lat te staan en in volle stadions te spelen", meldt de doelman op NAC.nl. Toen NAC vorige week belangstelling toonde, was hij meteen enthousiast. "NAC is een speciale club waar veel voetballers graag voor willen uitkomen. Die echte voetbalsfeer, het altijd volle stadion, de oprechte betrokkenheid, dat vind je niet snel in Nederland. Ik ben fit, klaar om alles te geven en kan niet wachten om voor die fanatieke aanhang te spelen."

De in Houten geboren doelman werd in 2007 door de jeugdopleiding van PSV opgepikt bij Elinkwijk. Op 30 augustus 2013 maakte hij voor Jong PSV zijn debuut in het betaalde voetbal in de Jupiler Leaguewedstrijd tegen FC Dordrecht. Na 14 wedstrijden bij Jong PSV verdiende hij in de zomer van 2014 een transfer naar Roda JC.

In zijn eerste seizoen dwong hij met de ploeg uit Kerkrade via de Play-offs promotie af naar de Eredivisie. Twee  seizoenen in de eredivisie wekte de interesse van Ajax, waarna Van Leer zijn droomtransfer naar Amsterdam maakte. Tot nu toe wist hij, mede door een blessure, nog niet te debuteren voor Ajax 1. Het plotselinge vertrek van Muric opende afgelopen week de deur naar het Rat Verlegh Stadion.

Van Leer weet zich in de rug gesteund door de ervaren doelman Zwarthoed, die maandagavond al door NAC werd gepresenteerd. NAC moest afgelopen week snel handelen toen Manchester City besloot de verhuurde Muric terug te halen om in eigen huis een keepersprobleem op te lossen.